COLOURLOCK, Informații utile

Cum se curata si se ingrijeste pielea din autovehicule?

Cum se curata si se ingrijeste pielea din autovehicule?

99.9% din pieile folosite in industria auto sunt vopsite intr-o singura culoare pe suprafata. Acestea sunt piei a caror suprafata este protejata de un strat de vopsea. In trecut, toate pieile din industria auto erau tabacite vegetal. In ultimele decenii, predomina tabacirea prin cromare. Atunci cand vine vorba despre curatare si intretinere, modul de tabacire nu este decisiv precum varsta si starea pielii

Daca pielea este murdara – in functie de gradul de murdarie – trebuie curatata cu COLOURLOCK Mild Cleaner sau COLOURLOCK Strong Cleaner. Acest lucru previne fixarea murdariei pe piele atunci cand se aplica un produs de ingrijire. COLOURLOCK Strong Cleaner se foloseste pentru suprafetele foarte murdare, in timp ce COLOURLOCK Mild Cleaner pentru suprafetele cu murdarie normala (usoara).

Daca murdaraia este fixata in textura pielii, produsele de curatare trebuie folosite impreuna cu peria COLOURLOCK Leather Cleaning Brush.

In urma aparitiei virusului Corona, volanele, schimbatoarele de viteza si manerele de usi care intra permanent in contact cu pielea noastra sunt curatate si dezinfectate mult mai des decat ar fi normal. Pentru a nu dizolva vopseaua de pe piele prin utilizarea dezinfectantilor obisnuiti cu un continut mare de alcool, va recomandam utilizarea produsului COLOURLOCK Hygiene Cleaner pentru piele, vinilin si suprafete de plastic. Cu acest produs, suprafetele vor fi curatate si dezinfectate in siguranta.

Pieile noi, trebuie tratate in primii 3 ani, doar cu produsul COLOURLOCK Leather Shield. Pieile noi nu necesita sa fie rehidratate in aceasta perioada. Ele contin inca substantele necesare hidratarii din procesul de tabacire si problemele care ar putea apare, ar fi cele de uzura si uneori de decolorare provenita de la haine. In special, scaunul soferului (umerii scaunelor sport si pernele inalte) prezinta deseori semne de uzura in primii trei ani. In cazul pieilor deschise la culoare, decolorarea provenita de la haine este des intalnita. Protejarea cu COLOURLOCK Leather Shield previne acest lucru. Tratati scaunul soferului o data la fiecare 3 luni si restul elementelor o data la 6 -12 luni.

Atunci cand pielea este mai veche de trei ani, este necesara hidratarea deoarece pielea tinde sa se usuce odata cu trecerea timpului. Pieile mai vechi, trebuie tratate cu COLOURLOCK Leather Protector o data la 3 – 6 luni, in functie de cat de mult sunt folosite. COLOURLOCK Leather Protector contine substante de hidratare si de protectie impotriva razelor UV. Astfel pielea va ramane flexibila si placuta la atingere, antioxidantii oprind procesul de imbatranire. Intretinerea periodica creste durata de viata a pielii. Important: Intretinerea periodica si economica, este mai buna decat una rara si in exces!

In cazul unui tratament complet, mai intai se aplica COLOURLOCK Leather Protector si dupa o saptamana, COLOURLOCK Leather Shield. Acest termen este necesar pentru ca uleiurile din COLOURLOCK Leather Protector sa intre complet in piele. In caz contrar, aderenta produsului COLOURLOCK Leather Shield va scadea considerabil.

Pielea din masinile decapotabile trebuie tratata cu COLOURLOCK Elephant Leather Preserver. Acest produs are o putere mare de impermeabilizare si previne formarea mucegaiului.

Important in cazul tuturor produselor: Produsele noastre au un efect intensiv. De aceea este important ca produsele sa se aplice in cantitate mica si periodic decat in cantitate mare si rar. ”Mult” nu ajuta “mai mult” in ceea ce priveste intretinerea pielii. Intotdeauna pielea incepe sa prezinte semnele de imbatranire pe suprafata. Tratamentul periodic, economic (aprox. o data la fiecare 3 luni) aplicat pe suprafetele expuse uzurii este cel mai potrivit.
In cazul uzurii si a zgarieturilor mici, culoarea poate fi reimprospatata cu COLOURLOCK Leather Fresh. Va rugam consultati informatiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *