Cele mai multe piei de mobilier sunt vopsite si protejate cu lac mat. Exista insa si unele piei de inalta calitate cu porii deschisi (denumite anilina sau semi-anilina) si deasemenea de tip suede sau nubuk. Pielea de tip anilina se poate identifica prin frecarea unei picaturi de apa, pe o zona ascunsa, care va face pielea sa se inchida la culoare.

Urmatoarele instructiuni sunt strict pentru pieile vopsite si acoperite cu lac mat. Va rugam sa ne contactati daca aveti un alt tip de piele.

Sfaturile noastre pentru intretinerea pieilor noi de tip nappa vopsite

In cazul unei murdarii vizibile, pielea trebuie curatata cu Mild Leather Cleaner. In functie de gradul de uzura, pielea trebuie tratata cu Leather Protector, lotiunea noastra de intretinere, o data la fiecare 3-6 luni, dar nu in exces. Este produsul ideal pentru pielea de tip nappa. Mentine pielea moale si flexibila prevenind uscarea si decolorarea acesteia.

Imprimarea culorilor provenite de la haine (ex. jeans) este o reala problema pentru pieile noi si pentru cele deschise la culoare. In astfel de situatii, va recomandam sa protejati zonele de contact (cotiere, zonele de sprijin ale capului, picioarelor) cu Leather Shield. Acest produs previne imprimarea culorilor de la haine si defectele cauzate de frecare. Aplicati doar pe pielea curata! Asadar, daca este necesar, curatati-o mai intai!

Sfaturile noastre pentru intretinerea pieilor imbatraite de tip nappa vopsite

Murdaria trebuie indepartata cu Mild Leather Cleaner pentru a preveni fixarea acesteia in piele. Peria noastra Leather Cleaning Brush usureaza munca in cazul pieilor foarte murdare.

Pieile care si-au pierdut culoarea sau zonele uzate din cauza frecarii pot fi reparate cu Leather Fresh care este un produs de reimprospatare a pielii disponibil in 46 de culori standard sau si in alte culori conform mostrei. Leather Fresh deasemenea protejeaza suprafetele uzate. Inainte de aplicarea produsului Leather Fresh este necesara degresarea pielii cu Leather Cleaning Spirit.

Suprafetele roase sau crapaturile pot fi uniformizate cu Leather Sanding Padinainte de aplicarea produsului Leather Fresh. Crapaturile adanci sau rupturile mici pot fi umplute cu Liquid Leather sau Leather Filler.

Pentru a intineri sau mentine pieile imbatranite, va recomandam sa folositi Leather Protector. Datorita continutului de anti-oxidanti, Leather Protector incetineste procesul de imbatranire si previne deshidratarea si craparea pielii. Iar datorita agentilor de protectie impotriva razelor UV, Leather Protector protejeaza pielea de decolorare si cel mai important, de reducerea rezistentei sale. Uleiurile de hidratare continute de acest produs mentin supletea pielii.

In cazuri extreme, va recomandam sa ne transmiteti fotografii prin e-mail sau sa ne descrieti problema pe care o intampinati. Cu aceste informatii putem sa identificam mai bine daca produsele noastre pot rezolva problema sau nu.

Unele defecte dificile sau cele delicate in cazul pieilor de tip anilina, nubuk sau suede necesita tratament profesional. Am fi foarte bucurosi sa va recomandam un specialist in acest domeniu din zona dumneavoastra.

Astfel de defecte pot fi reparate cu produsele noastre

  • Suprafete usor uzate, putin decolorate, zgarieturi, etc. – curatare, revopsire, ingrijire

Pentru astfel de defecte, va rugam mai intai sa ne contactati si sa ne trimiteti poze pentru a va oferi suportul nostru tehnic

  • Pete grase pe anilina
  • Pete de apa pe anilina
  • Decolorare accentuata pe anilina sau suede
  • Suprafete cu crapaturi adanci si foarte uzate
  • Suprafete crapate si aspre